Gott nytt år och god fortsättning!

En midvinterby från Pepparbacken i Ronneby.

Det är fredag den 21 december 2012, och vi finns fortfarande här, trots alla domedagsprofetior. Det ser ut som om vi har överlevt ännu en förutspådd domedag. Det är dock inte det som vi i första hand firar här hos Ekokuriren. Här firar vi att ett nytt år har börjat. Hos oss infaller det nya året i naturlig ordning i samband med vintersolståndet, som i år infaller just idag den 21/12, vid den något magiska tiden 11:11. Vad vill detta fyrtal i ettor säga oss, månntro? Kanske att det är dags för nya steg, nya tag och en ny dimension i mänskligt varande, i alla fyra färgerna. Det vill i alla fall jag tro.

Jag är dock inte ensam om att betrakta denna nyårsdag som något speciellt, det har jag förstått. Och, även i t ex den mytomspunna Maya-kalendern är denna dag något alldeles speciellt. Ett veritabelt storcirkelskifte, omfattande 13 baktun, dvs 3114 fvt – 2012, råkar(?) nämligen infalla just vid vintersolståndet 2012. Detta skifte har omgetts med mycket mystik, och har av vissa tolkats som ett definitivt slut. Så synes dock inte vara fallet. Ett mycket viktigt skifte tror jag dock att det kan rör sig om, i många avseenden, och jag hoppas att mänskligheten tar sig samman i denna nu påbörjade era.

Oavsett hur det är med den tid vi nu lever i så är det viktigt att vi människor tar vara på möjligheterna i nuet, och ser till att leva på ett så bra sätt som vi kan. Gör vi inte det så är risken stor att domedagsprofeterna så småningom får rätt. För det finns naturligtvis oftast någon form av grund för de farhågor som uttrycks i domedagsprofetiorna, och det är inte alls så konstigt att dessa profetior står som spön i backen i den tid vi nu lever. Vi är f n onekligen ur fas med den planet vi lever på. Vi behöver se till att komma i harmoni med oss själva och med allt som omger oss, annars lär vi nog komma att fasas ut relativt snart.

Om du är intresserad av fortsatt mänskligt liv här på planeten, och en hållbarhet som sträcker sig längre än till enbart själva ordet, så rekommenderar jag att du tar del av inläggen i Ekokuriren, av såväl nya som gamla. Ekokuriren är nämligen ingen vanlig nyhetstidning med slit- och slänginnehåll, utan snarare en nutidning med inlägg som är ständigt aktuella, och som går att läsa om och om igen. Hållbarhet även i detta avseende alltså.

Taggar: , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*