Webbtidning med ekoperspektiv

Det flyter nytt vatten under broarna, på väg ut mot havet

Vad är nu detta, och vad kan vi förvänta oss av denna digitala tidning? Jo, det skall jag försöka sprida en del ljus över i detta första inlägg. Innan dess vill jag dock klargöra att vi här definitivt inte kan förvänta oss någon låtsad objektivitet, några inrutade mönster eller någon vanestyrd enfald. Om något sådant skulle uppenbara sig i denna tidning så har det skett ett olycksfall i arbetet. I så fall kan jag bara be om överseende, och hoppas att det inte inträffar igen.

Vad vi kan förvänta oss av Ekokuriren är ärliga subjektiva, dvs individuellt färgade, inlägg, som andas vidsyn och öppenhet, som förespråkar enhet och mångfald, som värnar såväl individualiteten som helheten/mänskligheten, och som går på djupet med de frågeställningar som vi  människor för tillfället ställs inför. Allt detta i enlighet med den ekogrund som gäller för denna tidning, liksom för dess utgivare Ronneby Ekoförening. Mer information om Ekokuriren finns att ta del av på denna aningen pamflett-färgade info-sida.

Ekokuriren är, dvs när detta skrivs, fortfarande i ett uppbyggnadsskede, och det återstår just nu en hel del detaljer att ordna till innan den är klar för skarp drift. Fram till dess kommer inläggen i tidningen främst att handla om ett antal organisationer vilande på ekogrund, och huvudsakligen fungera som presentationer av dessa ekoorganisationer. Detta för att vi tycker att det är viktigt att denna information finns med redan när tidningen framöver går ut i offentligheten på riktigt. Naturligtvis kommer vi att bevaka ekorörelse-utvecklingen även då, men givetvis inte bara denna, utan all förekommande ekoutveckling.

Taggar: , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.
Prenumerera på kommentarer via RSS-flödet i denna post

En kommentar

  1. Kjell Askling

    Det tar sin tid med webbutveckling, precis som med allt utvecklande arbete, men nu tycker jag att det efter tre månader är dags att smyga ut denna lokala webbtidning i offentligheten. Med lokalt menas i detta sammanhang att tidningens innehåll huvudsakligen skall vara av sådant slag som har med den egna kommunen att göra. … Läs vidare i detta inlägg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*