Några inlägg från George Carlin

Släpper fram George Carlin för att skaka om folk en aning.

George Carlin (1937-2008) var en amerikansk ståupp-komiker, känd för sitt engagemang, sitt språk, och sin tämligen burdusa humor. Jag är egentligen ingen vän av vare sig ståupp-komik eller gamla sketcher, men jag gör gärna ett undantag från detta när det gäller George Carlin. Det han säger känns fortfarande både aktuellt och angeläget. Att det gör det beror bl a på att det han tar upp under sina föreställningar ofta berör livets stora och grundläggande frågor.

En annan anledning till att jag väljer att ha lite George Carlin-material med här är att det känns som att det behövs lite “kick ass”-hjälp för att få liv i alla slumrande människor. Och, vem kan då vara bättre på detta än George Carlin? Ja, i alla fall inte jag. Jag skulle ha svårt att vara så burdus och rakt på som George, och jag skulle säkert vilja ta upp det hela i ett något vidare, djupare och mer förstående perspektiv, med risk att förlora effekten.

Så välkommen att ta del av del av några korta snuttar från några av de föreställningar som finns bevarade. En varning dock, för dig som förstår engelska och är lite känslig. Ordvalet är emellanåt tämligen burdust, och när så behövs även vulgärt. Men lugn, jag är en försiktig person, så jag har inte valt ut det värsta.


George Carlin about people who want to save the planet. A cut from the show “Jammin in New York” 1992.


George Carlin about politicians, voting and responsability. A cut from the show “Back in Town” 1996.


George Carlin talks about God and Religion, in his way. A cut from the show “We are all diseased” 1999.

Taggar: , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*