Smittande dansk blomkraft

Kan inte låta bli att sprida denna perenna blomkraft vidare.

Så här mycket hippie, flower power och peace & love går nog bara att hitta i Danmark. Det är egentligen alldeles för mycket, åtminstone för min smak. Men, det är så mycket, och så bra, att jag inte kan göra annat än att kapitulera. Jag kan inte heller låta bli att sprida denna hejdlösa, och smittande blomkraft vidare till andra. Hoppas du förlåter mig.

Det jag pratar om är TømrerClaus och hans musik. TømrerClaus, som egentligen heter Claus Clement Pedersen, har verkligen sina rötter i hippie-rörelsen. Han föddes 1945, och började spela som 12-åring. Bra förutsättningar för att kunna vara med i hippierörelsen redan från början alltså. Han har funnits med i mängder av musikaliska konstellationer och sammanhang, och trakterar så många instrument att jag inte orkar räkna upp dem här. Att han har ett gediget “record” både som musiker och som hippie råder det nog ingen tvekan om.

Mer information om TømrerClaus hittar du bl a här hos Wikipedia. Du kan också besöka hans Hippie-FlowerPower-Peace&Love-butik på nätet vid namn Karma Music. Vad annars? Hur mycket som är humor, hur mycket som är business, och hur mycket som är äkta vet jag inte. Men, han löper i alla fall linan fullt ut, och han gör det bra. Så jag får väl bara säga Peace & Love på dig, och välkommen in i en fantastisk, övervintrad musikalisk hippievärld, med perenn blomkraft.


TømrerClaus Band med “Messe for Christiania” inspelad vid Elværket i Helsingør i juli 2010.


TømrerClaus Band med “Hvornær Er Det Sande Sandt?” inspelad vid Elværket i Helsingør i juli 2010.


TømrerClaus Band med “Sjælens Fuglevinger” inspelad vid Elværket i Helsingør i juli 2010.


Konsert med TømrerClaus Band, Del 1. Inspelad hos TV-Marineret den 26 december 2010.


Konsert med TømrerClaus Band, Del 2. Inspelad hos TV-Marineret den 26 december 2010.

Taggar: , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*