Lokalt varuhus på ekogrund

Ett heltäckande varuhus på ekogrund, under uppbyggnad

Verksamheten, som f n befinner sig i ett relativt tidigt uppbyggnadsskede, har ännu så länge ett tämligen begränsat sortiment, och en ebutik som nog behöver förfinas ytterligare. Ebutiken är dock i fullt fungerande skick, så det går bra att göra beställningar redan i detta uppbyggnadsskede. Det här är nämligen inte någon provstart, utan det är så här som Ronneby Ekomarknad vill ha det. Man vill gå ut tidigt i uppbyggnads- och utvecklingsprocessen, visa upp sin idé och sitt grundupplägg, presentera intressanta produkter, visa vilka möjligheter som finns med denna ekoverksamhet, samt även ge fler intresserade möjligheten att engagera sig i verksamhetens utveckling.

Brett sortiment under uppbyggnad

Det sortiment som Ronneby Ekomarknad nu är i färd med att bygga upp kommer att vara mycket omfattande och täcka i stort sett alla verkliga behov, och det kommer att gå att köpa produkter såväl i detalj som i parti. Såsom framgår i ebutiken är verksamheten indelad i följande tio avdelningar: Allmänt, Dagligvaror, Data och kontor, Hus, hem och trädgård, Kläder och skor, Komm och transport, Litteratur och konst, Ljud och bild, Prod och verksamhet, och Övriga produkter. Som sagt, omfattande och tämligen heltäckande.

Handel utan pengajakt, till nytta för alla

Ronneby Ekomarknad är organiserad och registrerad som en ideell förening. Lite motsägelsefullt med handel i ideell form kan kanske tyckas. Men det är givetvis inget som säger att handel måste vara kommersiell och girig, även om det är lätt att tro det, den kan faktiskt vara till nytta för alla. Med ett ideellt upplägg, och en verksamhet vilande på ekogrund (samma ekogrund som gäller för Ekokuriren), får vi en handel som är bra för alla, och som med sin verksamhet och sina produkter även lär kunna bidra till ett helande av såväl kund som tillvaro.

Fler engagerade behövs i verksamheten

För att åstadkomma detta och komma vidare i utvecklingen av Ronneby Ekomarknad behöver dock fler engagera sig i denna helande och nyskapande ekorörelse. Om du, som är hemmanhörande i Ronneby kommun, finner detta handelskoncept intressant så bör du absolut höra dig av till föreningen. Du kan delta i den omfattning och på det sätt som passar dig. Alla kan göra något, men föreningen är speciellt intresserad av att få kontakt med intresserade som har kunskaper inom någon eller några av verksamhetsgrenarna, eller som vill fungera som kontaktperson inom sitt närområde i kommunen. En ny dimension och nya möjligheter väntar.

Fler lokala varuhus på ekogrund välkomnas

Om du, som har din hemvist i någon annan kommun än Ronneby, finner detta ekogrundade handelskoncept intressant kan du höra dig av via kommentarer nedan, via Ekokurirens kontakt-sida, eller via kontakt-sidan i Ronneby Ekomarknas ebutik. Ju fler varuhus av detta slag ju starkare blir denna ekorörelse. I detta sammanhang kan nämnas att det också finns relativt långt framskridna planer på att dra igång en svensk import- och distributionsverksamhet under namnet Svensk Ekomarknad. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Taggar: , , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*