Ett nyskapande nav i ekorörelsen

Nyskapande ekoutveckling i Ronneby kommun

Ronneby Ekoförening är det nyskapande navet i den lokala “ekorörelsen” i Ronneby kommun. En slags moderförening för den ekogrundade ekorörelsen. Det är här nya ekoidéer föds och får hjälp att stå på egna ben. På föreningens startsida finns sammanfattande info om föreningen, på denna info-sida finns mer info om föreningen och dess upplägg, och under Verksamhet överst i vänstra kolumnen kan du bläddra runt och få en uppfattning om vad ekoföreningen sysslar med, och har för avsikt att syssla med.

Ronneby Ekoförening har funnits ute i offentligheten sedan augusti 2010, men har hittills inte gjort så mycket väsen av sig. Men, föreningen finns där med sitt upplägg, och alla sina idéer och ambitioner, redo att ta vara på möjligheterna, och att gå vidare i ekotuvecklingen, i stort som i smått. De verksamhetsgrenar som föreningen är mest angelägen om att snarast få fart på är Ekokursen, Skaparverksta’n och Överflödet.

Än så länge finns denna typ av förening enbart i Ronneby kommun (i aktiv form), i Karlskrona kommun (ej aktiverad), och i Karlshamns kommun (ej aktiverad). Om du har din hemvist i Ronneby kommun kan du registrera dig som medlem i Ronneby Ekoförening på denna sida. Det kostar inget att vara medlem i föreningen. Om du är hemmahörande i någon annan kommun kan du anmäla intresse för deltagande i en dylik förening i din hemkommun på denna kontakt-sida. Ekoföreningen kommer då att göra vad som går för att snarast få till stånd och aktivera en lokal ekoförening även i din hemkommun.

Taggar: , , , , , , ,
Kjell Askling

Om Kjell Askling

Visionär, naturälskare och organisatör som står med båda fötterna på jorden, och har lätt för att se helheten och sambanden. Har erfarenhet inom bl a handel, revision, ekonomi, företagsledning, politik, lagerarbete, montering, jordbruk, projektarbete och ekoutveckling.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*